SPORTMASSAGE

(Sport)blessures en pijnlijk aanvoelende spieren worden gemasseerd waardoor de doorbloeding wordt bevorderd en het in de spier opgehoopte vocht en afvalstoffen sneller wordt afgevoerd. Het herstel van de spieren zal hierdoor sneller verlopen!

Massage is iets van alle tijden. Het Midden Oosten heeft een lange geschiedenis met massage, wat inmiddels in het Westen ook zeer gebruikelijk is geworden. Daaruit is Sportmassage ook ontstaan. Sportmassage is een complex van handgrepen, toegepast met de blote hand op de onbedekte huid van de passieve gezonde sportbeoefenaar met het doel diens lichamelijke conditie te bestendigen, te verbeteren en/of de eventuele nadelige gevolgen van de sport weg te nemen of deze zo min mogelijk gevolgen te laten hebben. Sportmassage bevordert het herstel na inspanning. Er zijn twee manieren waarop sportmassage wordt toegepast: een sederende, oftewel ontspannende massage of een stimulerende massage die wordt verricht om de spieren te verwarmen en activeren, net voor een wedstrijd.

IS SPORTMASSAGE ALLEEN IETS VOOR SPORTERS?

Nee, Sportmassage is niet alleen geschikt voor sporters! In onze drukke maatschappij komt het vaak voor dat spieren te lijden hebben onder bijvoorbeeld repeterende bewegingen op werk, maar ook prive. Denk hierbij aan PC gebruik, Ipad en mobiele telefoon. Veel mensen werken veel met hun armen naar voren en ervaren pijn in schouders, tussen de schouderbladen en bovenarmen. Maar ook andere lichamelijke klachten, voortkomend uit de hectische manier van werken en leven kunnen hun uitwerking hebben op spieren. Een sportmassage kan daarop een verlichtende werking hebben.

LAST VAN PIJNLIJKE SPIEREN?

 • Een sportmassage kan u helpen!

ONTSPANNENDE MASSAGE


Het lichaam functioneert als een eenheid waarop alle krachten, zowel lichamelijk als geestelijk inwerken. Het geven van prikkels op het lichaam brengen in het lichaam verschillende reacties teweeg.

Ontspanningsmassage is een therapeutische massage om spieren en spiergroepen te stimuleren, te activeren, te doorbloeden en te ontspannen. Deze massage helpt bij:
vermoeidheid, stress, hoofdpijn, slaapproblemen, een laag energieniveau en werkt ook ontgiftend. Ontspanningsmassage stimuleert de doorbloeding van de weefsels en spieren en voert afvalstoffen af. 

EVEN ONTSNAPPEN AAN DE DAGELIJKSE ZAKEN, GENIETEN VAN EEN LICHAAMSMASSAGE EN JEZELF WEER OPLADEN?

Kies dan voor een fijne ontspanningsmassage!

HOTSTONE MASSAGE 


Beleef dat heerlijke gevoel van een massage met aangenaam warme stenen en olie die je spieren aangenaam verwarmen en doen ontspannen. Een weldaad voor iedereen. Er wordt gebruik gemaakt van basaltstenen, die verwarmd worden tot een temperatuur van 45-50 graden. 

Al sinds de mens op aarde is worden stenen gebruikt ter verwarming bij koude nachten. Later gebruikten de Grieken en Romeinen in de badhuizen stenen om elkaar mee te masseren, om spierpijn, ongemakken en kwetsuren te laten verminderen. De Oosterse cultuur gebruikte stenen door ze op acupunctuurpunten te plaatsen en werd over de meridianen gestreken.

Eigenlijk is Hot Stone voor bijna iedereen en altijd geschikt. Bijvoorbeeld bij vermoeidheid, (spier)spanning en stress geeft de massage een heerlijk ontspannen gevoel. Maar zeker ook voor mensen met een slechte doorbloeding, fibromyalgie, reuma/artrose (niet ontstoken) of spijsverteringsproblemen geeft een Hot Stone massage verlichting.


Duur: ca 75 minuten voor gehele lichaam
of ca 35 minuten voor achterkant lichaam.


GENIETEN VAN WARMTE, WELDAAD EN ONTSPANNING?

Kies voor een heerlijke Hot Stone behandeling

CUPPING MASSAGE

Cupping is een behandelwijze uit de traditionele Chinese Geneeskunde, waarbij men glazen koppen vacuüm laat trekken op het lichaam. Hierdoor wordt de doorbloeding van de huid en de spieren bevorderd, waardoor het lichaam van afvalstoffen ontdaan wordt. Het heeft een enorme dieptewerking en leidt uiteindelijk tot een compleet gevoel van ontspanning.

Het masseren met cups integreer ik daar waar nodig in een behandeling, maar een specifieke cupping-behandeling is ook te reserveren.

Er zijn verschillende redenen om voor een cupping-behandeling te kiezen:
-Blessure
-Blokkades in de energie doorstroming.
-Bindweefsel verklevingen
-Triggerpoint behandeling
-Cellulite behandeling

Tijdens zo'n behandeling wordt er eerst met olie gemasseerd. Vervolgens wordt er met een cup gemasseerd op diverse plaatsen. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft. Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op. Als wij pijn ervaren betekent het dat er een blokkade is in de energiestroom van dat deel van het lichaam.

WAT KAN CUPPING VOOR U DOEN?

Door middel van Cupping Massage en/of behandeling kan een enorme dieptewerking bereikt worden. Op onderliggende spieren, als ook op het bindweefsel en energiebanen. Afvalstoffen worden makkelijker afgevoerd en een diep gevoel van ontspanning treedt op.

COMBIBEHANDELING
MET MAGNESIUMPAKKING EN INFRAROOD 
De combinatie van pure magnesiumchloride en warmte garanderen een doeltreffend resultaat. De pakking is geschikt voor het hele lichaam. De doorbloeding van de huid wordt door de weldadige warmte bevorderd waardoor de poriën worden geopend en de magnesium maximaal zal worden opgenomen. De magnesium zal samen met de diep werkende infrarood warmte een ontspannende werking hebben op lichaam en geest. Na een half uur is de magnesium opgenomen. 


WERKING MAGNESIUM PAKKING

 • Transdermaal (via de huid) opname is bijzonder effectief 
 • Opname van magnesium zorgt voor een weldadige ontspanning 
 • Vermindering van spier en gewrichtsklachten
 • Kalmerende werking op het zenuwstelsel
 • Bevordert ontgifting en herstelt zuurgraad
 • Revitaliserend
 • Anti-cellulitis behandeling
 • Goed tegen slapeloosheid en depressie
 • Diep zuiverende en verjongende werking op de huid


COMBIBEHANDELING
MET MAGNESIUMPAKKING EN INFRAROOD 


Beleef deze ware magnesiumboost!

De behandeling bestaat uit:

 • rugmassage van ca. 30 minuten
 • scrubbehandeling van rug en achterkant benen met Permsal Magnesium Bodyscrub
 • aansluitend een lichaamspakking

       met Permsal Magnesiumgel dat 
       inwerkt onder invloed van infrarood

 • gezichtspakking met Magnesiumgel of 

       gezichtsmassage


Duur:  Ca. 75 minuten
Lees meer over de werking van magnesium

MAGNESIUM COMBIBEHANDELING
BENEN/RUG

Niets is heilzamer dan een ontspannend voetbad. Door het voetbad verwijden de bloedvaten zich, wat stimulerend werkt voor de bloedsomloop en het afvoeren van gifstoffen. Het voetbad helpt voor veel problemen zoals slaapproblemen, overbelaste voeten, preventief tegen verkoudheid en het ontspannen van de spieren. Hiernaast helpt het bij huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en voetschimmel en zorgt het voor heerlijk zachte voeten. Reflexzones in de voeten zijn verbonden met de onderorganen, mond en keelholte. Hierdoor kan het zelfs voorkomen dat je het zout van het voetbad in de mond kunt proeven.

De behandeling bestaat uit:

 • scrubbehandeling van onderbenen

       en voeten met Permsal 
       Magnesium Bodyscrub

 • handpakking met Magnesiumgel
 • voetbad met Permsal 

       Magnesiumvlokken met opgieting

 • heerlijk kopje thee met 

       magnesiumrijke versnapering 

 • aansluitend 35 minuten massage 

       van benen en rug met 
       Permsal Magnesiumgel.


Duur: Ca. 70 minuten         
lees meer over de werking van magnesium

TRIGGERPOINT MASSAGE

Een Triggerpoint is te omschrijven als een lokale permanente verkramping in de kleinste deeltjes van een spier. Door deze verkramping is de doorbloeding in het weefsel van de spier sterk verminderd. Kenmerk van Triggerpoints is de afgeleide pijn, de pijn die men ervaart heeft de bron vaak elders in het lichaam.


Bij pijnklachten kan het heel zinvol zijn deze Triggerpoints te behandelen. Daar waar nodig combineer ik deze techniek in mijn (Sport) Massage. Het fijne van het behandelen van de triggerpoints is dat het vrijwel gelijk verlichting kan bieden en door tips die ik geef kan de client de massage thuis ook voortzetten.

Meer info over trigger points.

KINESIO TAPING

Kinesiotape is een van de benamingen voor elastisch therapeutische tape. De tape wordt gebruikt met de intentie om pijn, ongemak en belemmeringen te behandelen bij atletisch letsel. De tape is, anders dan traditionele sporttape, rekbaar. Deze rekbaarheid bedraagt ca. 140% en is daarmee vergelijkbaar met die van de huid. Doordat de tape de opperhuid optilt, ontstaat er in de tweede huidlaag meer ruimte. Hierdoor komt er meer ruimte in de tweede huidlaag met als effect dat de doorbloeding groter wordt. Afvoer van afvalstoffen en aanvoer van voedingsstoffen is daardoor beter, wat het herstel zal bevorderen. De liftende werking van de tape vermindert de druk op de spieren en daardoor de pijn. De tape activeert het zenuwstelsel en helpt de betreffende spieren en pezen snel herstellen.


In veel gevallen kan een sportmassage in combinatie met het plaatsen van een tape de juiste combinatie zijn om van een bijna genezen blessure af te komen. In mijn praktijk maak ik gebruik van Cure Tape.

DYNAMIC TAPING

Naast de Cure Tape maak ik gebruik van Dynamic Taping. Danamic Tape is een nieuwe generatie tape voor therapie en (professionele) sport. Het heeft naast de eigenschappen van gebruikelijke kinesiotapesoorten nog andere eigenschappen. Deze voelt letterlijk aan als een 2e huid, is rekbaar in 4 richtingen tot 200%. Hele mooie resultaten zijn te behalen door toepassing van deze tape!


CONTRA INDICATIES BIJ MASSAGES

Contra indicaties voor een massage: Mensen met een besmettelijke huidziekte, psoriasis, een verwonde open huid of koorts wordt een massage afgeraden. Voorzichtigheid is geboden bij risico op trombose, diabetes, hart- en vaatziekten of met een verhoogde bloeddruk. In deze gevallen is een advies van de huisarts raadzaam.

De magnesium lichaamspakking en Hot-stone massages worden niet uitgevoerd als de buitentemperatuur te hoog is.