Nieuw hoofdstuk

Persoonlijke ontwikkeling, dat is een ongoing process, bij iedereen zal dat zo werken. Zo ook bij mij. Althans, daar probeer ik de nodige aandacht aan te geven. 

Vanuit persoonlijke interesse zoek ik mijn persoonlijke ontwikkeling op het gebied van spiritualiteit. Op dit gebied heb ik al de nodige groei mogen ervaren. Vanuit mijn drijfveer om mensen te willen helpen, wat mij ook bij het massagevak heeft gebracht, heeft zich inmiddels een nieuw hoofdstuk aangediend...

Bij Massagepraktijk Alice Schilder worden nu ook energetische behandelingen gegeven. 

In deze tijd merk je dat veel mensen meer en meer de kant van de spiritualiteit op bewegen. Werken met energie wordt ook steeds meer toegepast in behandelingen. 

Nieuwsgierig? Zie ook het kopje op  mijn website.
Voor vragen hierover, aarzel niet om mij deze te stellen.. tot gauw!

Massagepraktijk Alice Schilder wenst u fijne feestdagen en een sprankelend en gezond 2024!

Van 22 december 2023 t/m 3 januari is er geen mogelijkheid voor reserveringen.

Velen zijn of gaan deze periode met vakantie, Massagepraktijk Alice Schilder heeft ook een summer-break van 26 juli tot en met13 augustus om er daarna weer vol voor haar klanten te zijn! 

Het verband tussen het coronavirus, weerstand en magnesium?


Wij verkeren momenteel allemaal in onzekere tijden en velen van ons zijn dicht of op een laag pitje nog open. Dit levert bij veel mensen extra stress op, waardoor hun magnesiumtekort verder toeneemt. Stress zorgt voor een hogere behoefte van je magnesium en heeft direct verband met je immuunsysteem: hoe meer stress hoe vatbaarder je bent voor virussen.

In situaties als deze is het goed om de mogelijkheid te pakken goed voor je weerstand en immuunsysteem te zorgen, minder stress te ervaren en daar is magnesium extra voor nodig: het antistress-mineraal.

Ons immuunsysteem is afhankelijk van mineralen en vitamines, de bouwstenen voor ons lichaam. Magnesium is het talent onder de mineralen en zorgt ervoor dat ze getransporteerd worden en goed worden opgenomen.
 
Supplementen

Mensen zijn momenteel op zoek naar supplementen om hun immuunsysteem te versterken. Dit doen ze omdat hun lichaam dan beter kan vechten tegen ziektes, kou en griep. Het is druk bij de groenteboer, omdat donkere groene bladgroenten een goede bron zijn van vitaminen. Daarnaast helpen de anti-oxidanten die deze groenten bevatten om je T-cellen (de basis componenten van het immuunsysteem) te laten vechten tegen bacteriën en virussen.

Het is nu van groot belang dat de bevolking te weten komt en begrijpt dat het mineraal magnesium de opname en verwerking van vitaminen bevordert.

Met andere woorden: een tekort aan magnesium vermindert de opname van vitamine C en multi-vitaminen supplementen. Magnesium zorgt er dus onder andere voor dat de groente van de groenteboer beter wordt opgenomen door het lichaam. We weten allemaal dat het mineralen gehalte in onze groenten niet toereikend zijn om voldoende magnesium binnen te krijgen, daarom is extra suppletie geboden en de meest effectieve manier is via de huid.

Versterk je immuunsysteem
 
Help mee aan een sterk immuunsysteem door de volgende tips op te volgen.

1) Neem dagelijks een voetenbad met magnesium kristallen 125 tot 250 gram ook om je lichaam van afvalstoffen te ontdoen
2) Neem dagelijks een magnesium douche met de olie
Voor het douchen op het gehele lichaam aanbrengen 5 a 10 minuten laten inwerken daarna afspoelen
3) Dagelijks magnesiumolie op de voeten aanbrengen wanneer je naar bed gaat, je zal er heerlijk op slapen.
4) Breng dagelijks magnesium sportolie aan op de stijve spieren en gewrichten


Corona Virus 

In deze roerige tijd vol onzekerheid over het wel of niet besmet raken met het Corona virus is het als masseur heel moeilijk om de richtlijnen van het RIVM te volgen als het gaat om een afstand van 1,5 meter te kunnen aanhouden.  Hierdoor voel ik mij genoodzaakt mijn werk per direct, zijnde 16 maart 2020 stop te zetten. Hopelijk gaat het snel beter en kan ik het weer hervatten. Ons aller gezondheid staat voorop... Ingeplande afspraken zullen worden verzet. Veel sterkte voor iedereen en vooral, blijf gezond!           

Nieuws over het nieuwe Coronavirus

Inmiddels is het iedereen bekend, er waart een nieuw virus rond, het Corona virus. Om verdere verspreiding te voorkomen volgt Massagepraktijk Alice Schilder de richtlijnen van het RIVM. Hieronder leest u wat dat inhoudt.

In mijn praktijk wordt normaliter al een hygiënische aanpak gehanteerd, hulpmiddelen en ruimte worden zorgvuldig schoongemaakt. Toch wordt dat nu nog aangescherpt met name op bijvoorbeeld handvaten en deurklinken.

Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding te voorkomen, zijn:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg na gebruik
  • Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.
  • Groet elkaar zonder aanraking (bijv. geen hand geven)


Verder wil ik graag mijn cliënten, die de komende tijd een afspraak hebben ingepland om bij enige twijfel (en dan doel ik op alle vormen van 'je niet lekker voelen', maar vooral bij keelpijn en verkoudheid) aangaande je gezondheid contact op te nemen of je afspraak te verzetten.

Binnen Massagepraktijk Alice Schilder worden de ontwikkelingen op de voet gevolgd.  Via onderstaande knop is de actuele status van het Coronavirus te volgen.